KYRKLIG TEXTIL

Bra kvalité och hållbarhet är viktiga frågor för mig. De kyrkliga textilierna är gjorda i naturmaterial såsom ylle, siden och linne. Ylletyget är valt utifrån sin lyster, sin naturligt smutsavvisande förmåga och för att det åldras på ett vackert sätt. Sidentyget ger lyster och har en glansighet som tex. är värdefull i stolans foder eftersom textilfibrer från kläder inte fastnar lika lätt. Ett vackert linnetyg med lite struktur talar för sig själv och behöver egentligen ingen ytterligare dekor. Kalkdukens, bursans och stolans kors är applicerade och går därmed att avlägsna före rengöring.

Materialval och teknik är genomtänka utifrån de erfarenheter jag har skaffat mig vid renoveringar av kyrkotextilier.

Kalkduk, bursa och stola går att få i grönt, vitt, rött och blått.

Stola

Stola i kypertvävt ylletyg, foder av sidentyg och tre handsydda applicerade kors. Pris: 3250 kr inkl. moms

Kalkduk

Kalkduk i kypertvävt ylletyg, foder av sidentyg och handsytt applicerat kors. Storleken anpassas till församlingens kalk och palla. Pris: 2250 kr inkl. moms

Bursa

Bursa i kypertvävt ylletyg, foder av sidentyg och handsytt applicerat kors. Pärmar av plexiglas. Storleken anpassas till församlingens kalk och palla. Pris: 2595 kr inkl. moms

Corporale

Corporale i hellinne. Maskinfållad. Storleken anpassas till församlingens bursa. Pris: 275 kr inkl. moms utan dekor, 750 kr inkl moms med handbroderat kors.

Palla

Linneklädd plexiglasskiva. Storlek anpassas efter församlingens kalk. Pris: 450 kr inkl. moms.

Servetter

Servetter i hellinne. Storlek 45x45 cm. Går att få i andra storlekar, pris offereras. Maskinfållad. Pris: 170 kr inkl. moms.

Textilierna sys upp på beställning.